Inom­hus­ka­lender

  • Inga tävlingar

Vete­ran­ka­lender

Åke Norén posted by

Victoria Joäng — Skånsk mäs­ta­rinna i 3 grenar på DM och Austin Hamilton vann männens 60 m

240 del­tagare gjorde i helgen ungefär 500 starter, då första halvan av DM, inomhus arran­ge­rades i Livi­us­hallen i Kristi­anstad. För arrange­manget svarade Åhus FIK — som efter täv­lingarna kunde känna sig nöjda med både arrangemang, del­tagare och fina pre­sta­tioner.

Victoria Joäng

Victoria Joäng, IFK Lund
Foto: Matilda Elf­gaard, DECA Text&Bild

Kristi­anstad. Skånska mäs­ter­skapen har de senaste åren delats upp i två omgångar inomhus. Den första delen har arran­gerats i Kristi­anstad med Åhus FIK som arrangör och den senare delen i Malmö med Hele­ne­holms IF som arrangör.

Årets första DM bjöd på många fina pre­sta­tioner av del­ta­garna och det kanske för­nämsta resul­tatet svarade Qatars 17-​​årige Hamdi Almanie för då han hoppade fina 2,10 i höjdhopp. Hans äldre landsman, Muhammar Essa Barshim, som fyller 20 år, gled enkelt över 2,15 och vann männens tävling.

Utöver detta gjorde IFK Lunds Victoria Joäng säsongs­debut — och på ett all­deles lysande sätt. Victoria, som för övrigt blev svensk mäs­ta­rinna så sent som i höstas i 7-​​kamp, vann inte mindre än fyra grenar varav tre med DM-​​status. Hennes mini­fyrkamp var 7,85 på 60 m, 8,83 på 60 m häck, 1,71 i höjd och 12,08 i kula och sände därmed ut sig­naler om att hon är redo att ge våra bättre mång­kam­perskor en match om segern senare i vinter och SM i femkamp.

I männens 60 meter final fick Austin Hamilton, MAI — 17 år, en hård fight ända in på mål­linjen av klubb­kom­pisen Thobias Nilsson Montler, tiderna 7,01 och 7,02. Stefan Jeppsson, Vittsjö GIK:s duktige veteran, hade inga problem att vinna stav­hoppet på fina 4,50.

I de yngre ålders­klas­serna gjordes också en hel del fina pre­sta­tioner bland 14–17 år, som kommer att föra våra skånska fri­id­rotts­ung­domar högt upp på Sverige Bästa och många bra insatser av våra ung­domar som har siktet inställt mot Göta­lands­mäs­ter­skapen senare i vinter. Här var, förutom att de tre främsta är direkt­kva­li­fi­cerade genom sin DM-​​placering, ett stort antal som lyc­kades klara de kval­gränser som är upp­satta för att få starta på GM.

Årets DM i Kristi­anstad repre­sen­te­rades av inte mindre än 20 skånska fri­id­rotts­för­e­ningar — allt från de stora MAI, IFK Helsingborg och IFK Lund till de mindre såsom Södra Sandby IF, Hörby AIF, Båstads GIF och IF Kronan. Häss­le­holms AIS gladde också genom att anmäla en stor trupp med närmare 70-​​talet starter.

Grattis till era insatser under DM och resul­taten finns att läsa på Åhus FIK:s hemsida, där man också kan se vilka som blivit skånska mästare på 60 meter, 60 meter häck, höjdhopp samt stavhopp. det finns också ett reportage i Kristi­an­stads­bladet om täv­lingarna och Qatars lovande höjd­hoppare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Våra samarbetspartners

Nordic Sport logga

bingolotto folkspel

levonline